Massage verbetert flexibiliteit

 

Spier blessures zijn nu meer gebruikelijk dan 50 jaar geleden. Dat is niet omdat we harder oefenen of trainen. Het komt omdat we meer ‘zittend’ zijn gaan leven. Wat nog erger is, als we ouder worden verstrammen de gewrichten waardoor ons bewegingsbereik en de flexibiliteit nog beperkter is.

Massage therapie is een goede behandeling voor het handhaven en verbeteren van flexibiliteit en beweging. Door te werken aan spieren, bindweefsels, pezen, ligamenten en gewrichten kan regelmatige massage uw gewrichten vochtiger maken. Het stimuleert de productie van het natuurlijke smeermiddel van het lichaam om maximaal flexibiliteit te houden.

Zoals je kunt zien is massage een geweldige manier om gespannen spieren te relaxen, de bloedstroom te stimuleren en de flexibiliteit te verbeteren. Net zoals het dagelijks stretchen. Losse spieren zijn minder gevoelig voor blessures tijdens een training.

Het integreren van massage in een fitness routine zal ook helpen om pijn na een training te verminderen. Massage vooraf zorgt voor grotere bewegingsvrijheid tijdens  trainingsperiodes, omdat het helpt om een ​​opbouw van melkzuur in je bloed te voorkomen. Regelmatige massage na de training kan dan helpen bij het herstel en ontspanningsproces.