MASSAGE VERBETERT BLOEDCIRCULATIE

 

Betere bloedcirculatie maakt deel uit van de kettingreactie die in het lichaam optreedt als gevolg van het regelmatig ontvangen van massage.

Een persoon met een slechte bloedsomloop kan last hebben van een aantal ongemakken zoals koude handen en voeten, vermoeidheid en klachten die wordt veroorzaakt door een ophoping van melkzuur in de spieren. Goede circulatie brengt de beschadigde gespannen spieren het zuurstofrijke bloed dat ze nodig hebben om te genezen.

Massage vergemakkelijkt de circulatie omdat de druk die door de massage techniek wordt gecreëerd het bloed door en naar de overbelaste gebieden beweegt. Het wegnemen van deze zelfde druk zorgt er op haar beurt weer voor dat nieuw bloed binnen kan komen. Door het knijpen en trekken wordt ook het melkzuur uit de spieren gespoeld en wordt de circulatie van de lymfevloeistof verbeterd (dat metabolisch afval wegneemt van spieren en inwendige organen) wat resulteert in lagere bloeddruk en een verbeterde lichaamsfunctie.

Verbeterde bloedsomloop is nog maar één voordeel van massage therapie. Gecombineerd met een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kan massage een krachtige, natuurlijke bondgenoot zijn voor een gezondere levensstijl.

Voordelen van verbeterde circulatie:

  • Verbetert de bloedstroom
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Verbetert de lichaamsfunctie