MASSAGE BEVORDERT DIEPERE EN MAKKELIJKERE ADEMHALING

 

Een van de tekenen van angst en stress kan ‘vernauwd’ ademen zijn. Wanneer het lichaam ondiep en kort ademt in plaats van in een natuurlijk tempo, is het bijna onmogelijk om een ​​ontspannen staat te bereiken. Een deel van het probleem is dat de spieren rond de ribbenkast en de buik zijn aangespannen en de lucht vernauwen.

Massage speelt een belangrijke rol in het ‘opleiden’ van het lichaam om te ontspannen en zo de ademhaling te verbeteren. Mensen die last hebben van ademhalingsproblemen, zoals bij allergieën, sinusproblemen, astma en bronchitis, kunnen profiteren van massage. Veel spieren in de voor- en achterkant van het bovenlichaam zijn ademhalingsspieren. Wanneer een van deze spieren chronisch strak en verkort is, kunnen ze de normale ademhaling beperken en ademhalingspatronen verstoren. Massage technieken gericht op het ontspannen van deze spieren kan ademcapaciteit verbeteren.

Niet alleen zal massage helpen om spieren te ontspannen, het kan ook helpen je bewust te worden van dagelijkse stress niveaus. Zodra het lichaam herkent hoe ware ontspanning voelt, kan de geest het herstellen voordat stress chronisch en schadelijk wordt. Dit kan ook helpen bij een evenwichtiger leven.