SOORTEN MASSAGE

Tijdens de sessie maak ik gebruik van (een combinatie van) onderstaande technieken.

KLASSIEKE MASSAGE

De klassieke massage richt zich op de huid, spieren, bindweefsel, gewrichten, periost (beenvlies) en lymfestroom. Het beïnvloed de spierspanning, bloedcirculatie en verbetert de stofwisseling van het lichaam. De massagerichting volgt de bloedsomloop en is dus gericht naar het hart. Door een betere doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en vindt er een snellere afvoer van afvalstoffen plaats.

HAPTISCHE OF ENERGETISCHE MASSAGE

Deze massagevorm is gericht op de energie van het lichaam. Een ongehinderde energiestroom zorgt ervoor dat we ons in balans en gezond voelen dus dat je “lekker in je vel zit”. De mens raakt regelmatig uit evenwicht. Dan is de energiebeweging verstoord of geblokkeerd en dat geeft signalen in je lijf. De energetische massage is langzaam en zacht en de massagerichting is naar je voeten (de aarde).

REFLEXOLOGIE

Op de voeten bevinden zich reflexpunten die corresponderen met lichaamsdelen, spieren en organen. De punten staan in verbinding met de rest van het lijf via de zenuwbanen, bloedbaan, energiebanen (meridianen) en lymfestroom. De voeten weerspiegelen op deze wijze het hele lichaam. Een massage van de voeten heeft dan ook invloed op je hele lijf en jou als totaliteit. Een voetmassage wordt over het algemeen als heel ontspannend ervaren maar er kunnen ook hele gevoelige plekken zijn. De massage zorgt voor een verbeterde circulatie en heeft een gunstig effect op de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

BINDWEEFSEL MASSAGE

Deze massage bestaat uit het oppakken en het rollen van de huid in verschillende richtingen. Dit stimuleert de doorbloeding en maakt de verschillende huidlagen losser. Deze massage heeft een reflectorische werking omdat er via het zenuwstelsel een relatie is tussen huid, spieren en organen (net als bij de voeten). Blokkades in organen of in spieren kunnen zich manifesteren in gevoelige bindweefselzones (verklevingen van de huidlagen).