Ondersteuning bij Kanker

Massage bij Kanker biedt geen genezing,
maar kan wél de kwaliteit van leven verbeteren.
Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, staat de wereld voor jou en voor de mensen om je heen, totaal op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet echt meer op jou als mens. De aanrakingen die je krijgt hebben meestal een medisch doel en staan in het teken van een mogelijke operatie en/of behandelingen zoals chemotherapie, bestraling of hormoontherapie. Ervaar je stress door onzekerheid over de toekomst? Voel je je vervreemd van je eigen lichaam? Ben je het echte contact met jezelf kwijt? Lees hier wat Massage bij Kanker voor je kan betekenen (ook als je je al lang geen kankerpatient meer voelt).

Vertrouwen in je eigen lichaam terug vinden

Massage bij Kanker biedt geen genezing, maar kan wél de kwaliteit van leven verbeteren. Het kan klachten als misselijkheid, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen. Een massage helpt om het contact met en het vertrouwen in je eigen lichaam terug te vinden. Je lichaam ervaart dat aanraking ook prettig en ontspannend kan werken en ondersteunt op deze manier het herstel.

Mag Massage bij Kanker eigenlijk wel?

Ja, dat mag, zolang er rekening gehouden wordt met de algehele conditie.

Ik zal je voorafgaand aan de eerste afspraak een uitgebreid intakeformulier toesturen met de vraag deze zo zorgvuldig mogelijk in te vullen. Mocht ik aan de hand van het intakeformulier ergens over twijfelen dan kan het zijn dat ik je zal vragen om contact op te nemen met je huisarts.

Persoonlijk behandelplan

Aan de hand van alle verkregen informatie maak ik een behandelplan geheel afgestemd op jouw situatie. Zo kan ik je een veilige en verantwoorde massage bieden. Dat betekent dat ik de duur van de massage en de gegeven druk en het te masseren lichaamsdeel in nauw overleg met je afstem.

Massage in elke fase van de ziekte

Massage bij Kanker is mogelijk in elke fase van de ziekte, ook in de palliatieve fase. Wanneer het niet mogelijk is naar mijn praktijk te komen, kan ik in overleg ook thuis of in het ziekenhuis komen.

Tarief

Aan de hand van je persoonlijke behandelplan zal ik een tarief voorstellen. Je kunt er vanuit gaan dat dit tussen de € 50 en € 60 per sessie zal zijn. Massages worden niet vergoed door de verzekering.

Heb je nog meer specifieke vragen?

Dit artikel geeft meer inzicht! . En je kunt me altijd bellen of mailen, ik leg het graag aan je uit!

Netwerk Massage bij Kanker

Ik ben aangesloten bij Netwerk Massage bij Kanker gefaciliteerd door Instituut Massage bij Kanker. Het Instituut is een nationaal en internationaal erkend trainings- en kennisinstituut op het gebied van complementaire zorg in de oncologie en verzorgt trainingen voor gekwalificeerde massagetherapeuten en zorgprofessionals, zodat zij in staat zijn mensen met een diagnose of voorgeschiedenis van kanker een verantwoorde en veilige massage te bieden.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?