Naast alle Voordelen van Massage waar ook kinderen baat bij kunnen hebben speelt er bij kinderen misschien nog wel wat extra’s…
Massage bij kinderen is dé manier om ze al vroeg te laten ontdekken en ervaren wat ontspanning voor ze kan betekenen. Kinderen ontwikkelen zich snel op zowel lichamelijk, emotioneel, sociaal als verstandelijk gebied. Onafhankelijk worden en het ontwikkelen van zelfwaardering en zelfvertrouwen, zijn belangrijke dingen die veel energie vragen. Ieder kind doet dat in zijn of haar eigen tempo.

Kinderen hebben tijd nodig om dagelijkse ervaringen te verwerken. Bij sommige kinderen gaat dat niet vanzelf en die kunnen wel wat hulp gebruiken. Steeds meer scholen zien hierin gelukkig een taak voor zichzelf weggelegd en bieden yoga, meditatie en massage aan in de klas, een mooie ontwikkeling, maar dat is nog zeker niet overal het geval.

Lichaamsgericht werken geeft kinderen zelfvertrouwen en het kan een belangrijke rol spelen in het vinden van een stukje rust in hun vaak al drukke leven. Ze vinden het leuk om hun verbeeldingskracht en fantasie te gebruiken en daar maak ik dan ook graag gebruik van, middels spel, massage en oefeningen nodig ik het kind uit om zichzelf beter te leren kennen via zijn of haar eigen lichaam. Immers: kinderen die lekker in hun lijf zitten staan vaak zelfbewuster in het leven en kunnen meer op hun gevoel vertrouwen.

Voor welke leeftijd?
Massage is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Wil je weten wat Massage specifiek voor jouw kind kan betekenen?
Bel of mail me, dan praten we erover en maken we samen een op maat gemaakt plan