MASSAGE VERSTERKT HET IMMUUNSYSTEEM

 

Regelmatige massagesessies bieden veel voordelen naast de directe ontspanning. Mensen die een hoog stress niveau ervaren hebben de neiging om vaker ziek te zijn dan anderen. Combineer stress met een gebrek aan slaap en slechte voeding en het vermogen van ons immuunsysteem om zichzelf te beschermen tegen bacteriën en virussen wordt sterk verminderd. Dus de vraag is: wat zijn de voordelen van massage op het immuunsysteem?

Klinische studies hebben aangetoond dat reguliere massage niet alleen helpt stress te verlichten. Ook kan het cytotoxische vermogen van het immuunsysteem vergroot worden, het activiteitenniveau van de natuurlijke ‘moordenaarcellen’ van het lichaam wordt opgekrikt.  Massage vermindert het aantal T-cellen, waardoor het immuunsysteem van het gehele lichaam verbetert. In een studie kregen een groot aantal mannen een maand lang, vijf dagen per week,  45 minuten massages. Aangetoond werd  dat er een toename was van serotonine en een toename van cellen die worden gezien als de 1e lijns-verdediging in het immuunsysteem.

Voordelen van het versterken van het immuunsysteem

  • Verhoogt de natuurlijke ‘killercellen’ van het lichaam
  • Helpt in de strijd tegen bacteriën en infectie
  • Verbetert het vermogen van het lichaam om voedingswaarde op de belangrijke plekken te krijgen op een natuurlijke manier

Nuttige Tip: Massage kan een geweldige aanvulling zijn op een trainingsprogramma. Net als bij regelmatige lichaamsbeweging hou je je spieren sterk. Met een regelmatige massage kan je immuunsysteem optimaal functioneren.