HERSTELLEN

 

Herstel na een operatie

Een belangrijk aspect van elke chirurgische procedure is het herstel in het revalidatieproces. Tijdens dit proces wordt de natuurlijke beweging opnieuw geleerd, en de vrijheid van beweging wordt gehandhaafd. Massage speelt een belangrijke rol als aanvulling op standaard revalidatie na de operatie.

Massage is geweldig om te helpen bloed en voedingsstoffen naar het getroffen gebied te brengen en om het zachte weefsel te repareren. Massage kan ook helpen om littekenweefsel te breken en de spieren soepel te houden, hierdoor ontstaat minder littekenweefsel.

Herstel na ziekte of blessure

Door met massage de bloedsomloop te vergroten terwijl u de spieren ontspant, kan het lichaam gemakkelijker zuurstof en voedingsstoffen in en naar weefsels en vitale organen pompen. Dit zorgt ervoor dat het blessure gebied flexibeler wordt en versneld zal genezen. Door de druk die gegeven wordt tijdens een massage worden spieren warmer en gaat het bloed stromen. Door het stretchen van gespannen weefsel kan massage helpen bij een sneller herstel.

Versterken van het immuunsysteem

Klinische studies hebben aangetoond dat reguliere massage niet alleen helpt stress te verlichten. Ook kan het cytotoxische vermogen van het immuunsysteem vergroot worden, het activiteitenniveau van de natuurlijke ‘moordenaarcellen’ van het lichaam wordt opgekrikt.  Massage vermindert het aantal T-cellen, waardoor het immuunsysteem van het gehele lichaam verbetert. In een studie kregen een groot aantal mannen een maand lang, vijf dagen per week,  45 minuten massages. Aangetoond werd  dat er een toename was van serotonine en een toename van cellen die worden gezien als de 1e lijns-verdediging in het immuunsysteem. Deze helpen bij de strijd tegen bacteriën en virussen.